Starši staršem – Znanje množimo, ko ga delimo

 

OŠ Trnovo je skupnost skoraj 700 učencev, 90 zaposlenih in več kot 1200 staršev. Šola lahko tako predstavlja izjemno zanimivo središče znanja in izkušenj, ki presegajo njeno osnovno poslanstvo. To je prostor, kjer se lahko oblikuje zdrava in soustvarjalna družba ne le s pomočjo učiteljev, temveč tudi s pomočjo staršev.

Na OŠ Trnovo se zavedamo velikega potenciala staršev, njihovega znanja, izkušenj in pripravljenosti na sodelovanje, zato jih vključujemo v delovanje šole na ustvarjalne načine in na različnih nivojih. Starši imajo namreč po svoji poklicni vlogi, ali morda celo ljubiteljsko, veliko zanimivega znanja in izkušenj, ki bi ostalim lahko pomagale pri vzgoji otrok ali zgolj obogatile njihovo lastno znanje in izkušnje.

Iz te ideje je nastal izobraževalni projekt Starši staršem, v katerem starši – poznavalci nekega področja, relevantnega za vzgojo in razvoj življenjskih kompetenc, izobražujejo druge starše. Vodji projekta sta ravnateljica Đulijana Juričić in ga. Helena Miš Šmalc, članica sveta šole in sveta staršev.

V šolskem letu 2019/20 bodo v sklopu projekta potekala dva izobraževalna dogodka, ki jih bo vodil g. Peter Poles, in sicer 6. februarja 2020 in 26. marca 2020. Teme predavanj so zelo aktualne:

  • Gregor Majdič: Moški in ženski možgani – enaki ali različni
  • Maja Kolšek Šušteršič: Soočanje z izgubo in žalovanje
  • David Modic: Varnost na Internetu
  • Barbara Gnidovec Stražišar: Spanje in pomen spanja pri otrocih in mladostnikih
  • Sašo Stojanovič Lenčič: Komunikacija in odnosi
  • Maja Lobnik: Z mediacijo do rešitve spora

Več o izobraževalnih dogodkih in prijavi na povezavi.

mag. Đulijana Juričić, za projektni tim

Dostopnost