Prvi razredi so sodelovali v projektu IGRAJMO SE – SPOZNAJMO SE, ki je na šoli potekal od 23. maja do 25. maja 2023. Skupaj z ZRIPS (Zavod za razvijanje in izvajanje podpornih storitev za samostojno življenje) smo uspešno izvedli igralni dan, se spoznavali in se sprejemali.

Varovanci z motnjami v duševnem razvoju so se zelo lepo vključili v skupine prvošolcev, ki so z veseljem sodelovali z njimi v športnih in družabnih igrah. Namen iger in druženja je bilo razbijanje stereotipov in predsodkov o osebah z motnjami v duševnem razvoju, učenje sprejemanja drugačnosti, razvijati socialni čut in empatijo. Učenci so ugotovili, da so v nekaterih igrah varovanci odlični. Tako je ostal nepremagljiv varovanec Tomaž, ki ni imel konkurence v balinanju. Učenci so bili presenečeni in navdušeni nad natančnostjo barvanja skupne pobarvanke in ugotovili, da se lahko učimo drug od drugega, da so zelo prijazni in se radi igrajo. Najboljša igra po izbiri otrok je bila raketa, kjer so glasno navijali za vse.

Dan se je končal s skupno pesmico, pozitivnimi občutki, nasmehi, z željo po novem druženju ob igrah in z odprtimi srčki za sprejemanje drugačnosti.

Lepo je bilo!

Lidija Štepec, za aktiv 1. razreda

Dostopnost