OŠ Trnovo se je pridružila veliki ozaveščevalno-zbiralni nagradni akciji »Prinesi male aparate«. Akcija poteka med 1. in 21. oktobrom 2022, njen častni ambasador pa je župan g. Zoran Janković. V akciji se zbira še delujoče in nedelujoče male aparate in računalnike, nekaj od njih tudi za dobrodelne namene.

Akcija poteka v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom #Še sem uporaben, v sklopu 5. Mednarodnega dneva e-odpadkov (14. oktober 2022), ko bo v centru Ljubljane na Kongresnem trgu organiziran poseben dogodek z zanimivimi aktivnostmi. Organizator akcije je ZEOS – ravnanje z električno in elektronsko opremo d.o.o.

Dve šoli, ki bosta zbrali največ malih aparatov (ena, ki bo zbrala največ aparatov na šolo in ena, ki bo zbrala največ aparatov na učenca) bosta nagrajeni z nastopom glasbenika Challeta Salleta.

Male aparate lahko učenci prinesejo v šolo v sredo 5. 10., 12. 10. in 19. 10. 2022 od 7.20 do 9.20.

Svoje male aparate bodo lahko za posamezno osnovno šolo prispevali tudi vsi posamezniki, ki sicer na vašo šolo ne zahajajo, svoje male aparate pa bodo lahko oddali na eni izmed šestih javnih zbirnih točk v Ljubljani (zbirni center Povšetova itd…).

Kaj bomo zbirali?

Še delujoče in nedelujoče male aparate:

– mala električna in elektronska oprema kot so sesalniki, naprave za šivanje, svetilke, mikrovalovne pečice, oprema za prezračevanje, likalniki, opekači, električni noži, kuhalniki vode, ure in zapestne ure, električni brivniki, tehtnice, naprave za nego las in telesa, kalkulatorji, radijski sprejemniki, videokamere, videorekorderji, glasbeni stolpi, glasbeni instrumenti, oprema za reprodukcijo zvoka ali slike, električne in elektronske igrače, oprema za šport, majhno električno in elektronsko orodje, majhni medicinski pripomočki

– IT oprema kot so mobilni telefoni, GPS, žepni kalkulatorji, osebni računalniki, tiskalniki, telefoni, računalniške miške itd.

– TV in monitorji* kot so zasloni, televizijski sprejemniki, okvirji LCD za fotografije, monitorji, prenosni računalniki, notesniki itd.)

*še delujoče samo LCD in LED zaslone/monitorje, CRTjev pa še delujočih ne zbiramo (teh žal ni več možno lansirati na trg, zato zbiramo te samo nedelujoče)

Več informacij o akciji najdete na spletni strani organizatorja: www.zeos.si

Koordinator na OŠ Trnovo:

Ivan Dović

Dostopnost