V torek, 24. januarja 2023, ob 18. uri je potekala slavnostna otvoritev slovensko-kitajske likovne in fotografske razstave »Združeni v ustvarjalnosti«. Z razstavo smo obeležili 30. obletnico diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko, pobratenje Ljubljane s kitajskim mestom Chengdu in praznik pomladi oziroma kitajsko novo leto. Razstava bo v Osrednjem atriju ljubljanske Mestne hiše, Mestni trg 1, Ljubljana na ogled do 12. 2. 2023.

Vljudno vabljeni!

dr. Tina Ilgo, vodja projekta

Združeni v ustvarjalnosti
Slovensko-kitajski projekt.

S slovensko-kitajskim projektom, ki obsega razstavo natečajnih likovnih izdelkov in fotografsko razstavo s skupnim naslovom »Združeni v ustvarjalnosti«, obeležujemo 30. obletnico diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko, praznik pomladi ali kitajsko novo leto ter pobratenje Ljubljane s kitajskim mestom Chengdu.

Naj vas ilustracije mladih ustvarjalcev iz Osnovne šole Trnovo v Ljubljani in Osnovne šole Yandaojie v Chengduju, ki so nastale v sklopu mednarodnega likovnega natečaja, popeljejo v čudoviti svet kitajskih mitov, legend, praznikov, običajev in kulinarike. Razstava fotografij iz serije Chengdu, mesto z razgledi 2022, pa naj vas ponese v osrčje glavnega mesta province Sichuan, ki slovi kot dom kitajskih velikih pand, kulinarični biser ter eno od najpomembnejših ekonomskih, finančnih, trgovskih in kulturnih središč na Kitajskem.

Namen slovensko-kitajskega projekta »Združeni v ustvarjalnosti« je predvsem počastitev prijateljstva med Slovenijo in Kitajsko, okrepitev vezi med Ljubljano in Chengdujem ter negovanje ideje, da spoznavanje in sožitje kultur bogati ter zbližuje.

Vodja projekta in likovnega natečaja: dr. Tina Ilgo

Učitelji mentorji: dr. Tina Ilgo, mag. Sonja Stepančič, Uma Mehora Fidler, Ina Papić, Tanja Kerec Lovenjak, Yan Lingxia, Zhang Lei, Hu Cheng, Yuan Chuanzhen, Wang Fang, Li Xin, Ou Xiaoya, Liang Yihan, Zhang Zhenting.

Razstavo so podprli: Konfucijeva učilnica Ljubljana, Osnovna šola Trnovo, Konfucijev inštitut Ljubljana, Mestna občina Ljubljana, Veleposlaništvo LRK v Ljubljani

Dostopnost