Valeta je pomemben del slovesa od osnovne šole, hkrati pa za devetošolce edinstvena prireditev njihove mladosti. V želji, da bi bil valetni ples OŠ Trnovo kar najbolj slavnosten in vesel, bomo v letošnjem šolskem letu 2019/20, v  sodelovanju s plesno šolo Bolero in z njenimi plesnimi pedagogi, vsem devetošolcem omogočili pripravo na valeto, ki je obenem ena izmed redkih priložnosti, da se mladi v družbi svojih vrstnikov naučijo plesnih korakov.

Plesna šola Bolero ponuja paket 10 vaj (8 vaj, 1 ponavljalna vaja, generalka; ena plesna vaja poteka 90 min). Program tečaja poteka po svetovnem plesnem programu – venček družabnih plesov, ki je sestavljen iz latinsko ameriških, standardnih in modernih plesov + slavnostni otvoritveni ples. Pred valeto se priredi generalka v Cankarjevem domu (datum bo znan naknadno). Cena priprave na valeto za 10 vaj (8 vaj rednega tečaja, ponovitvena vaja, generalka) znaša 38,00 EUR na učenca.

Odločitev glede plačila plesnega tečaja (možnost kritja stroškov s pomočjo zaslužka lanskega šolskega projekta Novoletno druženje) bodo oddelki 9. razreda sprejeli v prihodnjem tednu.

Pričetek plesnih vaj bo v torek,  25. februarja 2020. Potekale bodo na šoli (3. nadstropje) enkrat tedensko, ob torkih od 16.30 do 18.00 ure. Učenci s seboj prinesejo copate. Termin plesnih vaj bo naknadno objavljen na šolski spletni strani.

Barbara Ogrin, koordinatorica valete

 

 

 

Dostopnost